Home Categorie tabel Hoe pas ik Joomla! aan naar mijn taal?

Hoe pas ik Joomla! aan naar mijn taal?

Algemeen

In Joomla! 1.5 kunnen alle onderdelen naar uw eigen taal aangepast worden. Dit is inclusief de installatie, het beheer controlepaneel en het publieke deel van de website.

De core versie van Joomla! 1.5 bevat meerdere taalkeuzen voor de installatie maar anders dan Engels (de standaard taal), dienen talen voor het publieke gedeelte en het beheer gedeelte toegevoegd te worden na installatie. Links naar zulke taalpakketten vindt u hieronder.

Vertaalteams voor Joomla! 1.5 kunnen ook volledig vertaalde installatie pakketten aanbieden waarbij de website, het beheergedeelte en de voorbeelddata reeds zijn vertaald in de lokale taal. Deze lokale pakketten kunt u vinden in de specifieke teamprojecten op de Joomla! Extensions Directory. Het team van DutchJoomla! verzorgt bij iedere release de Nederlandstalige pakketten, welke u eenvoudig kunt downloaden vanaf de DutchJoomla! Download Site.

Hoe installeer ik specifieke taalpakketten?

  • Download eerst beide pakketten voor het beheer en publieke gedeelte welke u nodig heeft.
  • Installeer elk pakket afzonderlijk gebruikmakend van de Extensies->Installeer/De├»nstalleer menuselectie en vervolgens de uploadfunctie.
  • Ga naar Taalbeheer en selecteer Website of Administrator in het submenu. Selecteer daarna de gewenste taal en stel deze in als standaard gebruikmakend van de werkbalkknop.

Hoe selecteer ik talen?

  • Standaard talen kunnen onafhankelijk van elkaar ingesteld worden voor het publieke deel en het beheer gedeelte.
  • Daarnaast kunnen gebruikers zelf de voorkeurtaal instellen voor het publieke deel en het beheer gedeelte. Deze worden actief na inloggen.
  • Terwijl ingelogd wordt op het beheer gedeelte, kan een taal ingesteld worden voor de bewuste sessie.

Waar kan ik taalpakketten en gelokaliseerde versies vinden?

Naast de Nederlandstalige pakketten die u kunt vinden op DutchJoomla!, kunt u ook andere talen downloaden.

Houdt er rekening mee dat Joomla! 1.5 nog vrij nieuw is, en taalpakketten derhalve nog niet voor elke taal beschikbaar zijn

Laatst aangepast (woensdag, 30 juli 2008 14:06)