Home Artikelen weergaven

Weergaven voor inhoud

Joomla! biedt genoeg flexibiliteit wanneer het uw webinhoud weergeeft. Of u Joomla! nu gebruikt voor een blogsite, nieuws of een website voor een bedrijf, u zult één of meerdere weergavestijlen vinden om uw informatie weer te geven. U kunt ook de stijl van uw inhoud dynamisch wijzigen afhankelijk van uw voorkeuren. Joomla! noemt de manier waarop uw pagina is opgemaakt een weergave. Gebruik de gids hieronder om te begrijpen welke weergaven beschikbaar zijn en hoe u deze zou kunnen gebruiken.

Inhoud

Joomla! maakt het extreem eenvoudig om inhoud toe te voegen en weer te geven. Alle inhoud wordt getoond waar de mainbody tag in het template is geplaatst. Er zijn drie hoofdtypes weergaven beschikbaar in Joomla! welke aangepast kunnen worden door middel van parameters. De weergave en parameters worden ingesteld in het menu-item welke de inhoud toont waaraan u werkt. U creëert deze weergaven door een menu-item te maken en te kiezen hoe u de inhoud wilt weergegeven.

Blog weergave

Blog weergave toont een lijst van alle artikelen uit het geselecteerde blogtype (sectie of categorie) in de mainbody positie van uw template. Het toont de standaard titel en intro van elk artikel in de betreffende categorie en/of sectie. U kunt deze weergave aanpassen door middel van het instellen van voorkeuren of parameters, (zie ook artikel parameters) dit gebeurt in het menu en niet in sectie beheer!

Blog archief weergave

Een blog archief weergave toont de artikelen zoals de weergave van een normaal blog maar zal bovenaan nog twee uitklapmenu's tonen voor de maand en het jaar plus een zoekknop om gebruikers te laten zoeken naar alle gearchiveerde artikelen uit een specifieke maand of jaar.

Lijst weergave

Lijst weergave zal een simpele lijst in tabelvorm tonen van alle titels in de betreffende sectie of categorie. Er wordt geen introtekst weergegeven enkel de titels. U kunt instellen hoeveel titels er weergegeven worden in deze tabel door middel van parameters. De tabel weergave biedt tevens een filter sectie zodat gebruikers kunnen sorteren, filteren, en in kunnen stellen hoeveel titels in de lijst getoond worden per pagina (tot 50)

Wrapper

Wrappers maken het mogelijk om aparte applicaties en externe websites in uw Joomla! site te plaatsen. De inhoud van de wrapper wordt weergegeven in het gedeelte dat wordt aangeduid met de "mainbody" tag en maakt het u mogelijk om de inhoud ervan te tonen als een deel van uw eigen site. Een wrapper plaatst een IFRAME in het inhoudsgedeelte van uw website en legt de standaard template navigatie er omheen zodat het op dezelfde manier wordt weergegeven als een artikel.

Inhoud parameters

De parameters voor elk weergave type vindt u aan de rechterkant van de editor velden in het configuratie venster van het menu-item. De beschikbare parameters zijn grotendeels afhankelijk van het soort weergave die u configureert.

Laatst aangepast (dinsdag, 12 augustus 2008 22:33)