Home Categorie blog

Voorbeeld van een categorie blog weergave (FAQs/Algemeen categorie)

Waar is de FTP laag voor?

De FTP Laag staat bestands operaties toe (zoals het installeren van extensies of het updaten van het configuratie bestand) zonder alle mappen en bestanden schrijfbaar te moeten maken. Dit is een probleem geweest op Linux en andere Unix gebaseerde platformen in relatie met bestandsrechten. Dit maakt het leven van de websitebeheerder een stuk eenvoudiger en vergroot de veiligheid van de site.

U kunt de schrijfrechten van relevante mappen controleren door naar ''Help->Systeem informatie" te gaan en vervolgens in het submenu naar "Maprechten". Met de FTP laag ingeschakeld zelfs als alle mappen rood zijn zal Joomla! normaal functioneren.

Merk op: de FTP laag is niet vereist op een Windows host/server.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2008 21:27)

 

Kan Joomla! 1.5 gebruikt worden met PHP Safe Mode aan?

Ja het kan! Dit is een aanzienlijke verbetering van de veiligheid.

De Safe mode limiteert PHP om enkel acties uit te voeren op bestanden/mappen waarvan de eigenaar gelijk is aan die van PHP (dit is meestal 'apache'). Aangezien bestanden normaliter worden aangemaakt door ofwel een Joomla! applicatie ofwel via FTP toegang laat de combinatie van PHP bestandacties en de FTP laag toe dat Joomla! functioneert in PHP Safe Mode.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2008 19:28)

 

Waarom gebruikt Joomla! 1.5 UTF-8 codering?

Nou... wat te denken van nooit meer te hoeven rommelen met coderings instellingen?

Ooit genoodzaakt om meerdere talen op een pagina of site weer te geven welke resulteerden in vreemde tekens?

Met utf-8 (een variant van Unicode) kunnen lettertekens (karaktervormen) van vrijwel alle talen weergegeven worden met een enkele coderings instelling.

Laatst aangepast (dinsdag, 05 augustus 2008 01:11)