Home Sectie blog

Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Wat zijn de vereisten om Joomla! 1.5 te gebruiken?

Joomla! draait op de PHP pre-processor. PHP is beschikbaar in vele vormen, voor vele besturingsystemen. Naast PHP heeft u een web server nodig. Joomla! is geoptimaliseerd voor de Apache webserver, maar het kan draaien onder andere webservers zoals Microsoft IIS, het behoeft enkel extra configuratie van PHP en MySQL. Joomla! is tevens afhankelijk van een database, hiervoor kunt u momenteel alleen gebruik maken van MySQL.

Menigeen weet uit eigen ervaring dat het niet eenvoudig is een Apache webserver te installeren en het wordt nog lastiger indien u MySQL, PHP en Perl wilt toevoegen. XAMPP, WAMP, en MAMP zijn eenvoudig te installeren distributies die Apache, MySQL, PHP en Perl bevatten voor Windows, Mac OSX en Linux systemen. Deze pakketten zijn alleen voor localhost installaties op niet publieke servers.
De minimale versie vereisten zijn:
  • Apache 1.x of 2.x
  • PHP 4.3 of hoger
  • MySQL 3.23 of hoger
Voor de laatste gegevens van minimale vereisten zie Joomla! Technical Requirements.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 00:42)

 

Waar zijn de installeerders gebleven?

De verbeterde installeerder bevindt zich onder het menu Extensies. In voorgaande versies van Joomla! moest een specifieke extensie en de bijbehorende installeerder geselecteerd worden indien u iets wilde installeren, in Joomla! 1.5 behoeft u enkel de extensie te selecteren welke u wilt uploaden, en vervolgens klikken op installeren. De installeerder zal de rest voor u doen.

Laatst aangepast (zondag, 10 augustus 2008 23:16)

 

Is het mogelijk het type van een menu-items te wijzigen?

U kunt inderdaad het menu-item type wijzigen naar wat u maar wilt, zelfs nadat ze zijn gecreëerd.

Indien u, bijvoorbeeld, een blog sectie van een menulink wilt wijzigen gaat u naar het controle paneel->Menu's Menu->[menuname]->Menu-item beheer en bewerk het menu-item. Selecteer de Wijzig type knop en kies de nieuwe stijl voor het menu-item type uit de beschikbare lijst. Wijzig daarna de gegevens en parameters om de weergave naar uw wens te configureren.

Laatst aangepast (zondag, 10 augustus 2008 23:15)

 

Waar is de statische inhoud?

In Joomla! versies voor 1.5 waren er aparte mogelijkheden voor het creëren van statische inhoudsartikelen en normale inhoudsartikelen. Dit is nu gecombineerd, en terwijl beide inhoudstypes nog steeds aanwezig zijn zijn ze hernoemd naar artikelen voor inhouds en ongecategoriseerde artikelen voor statische inhoud.

Indien u statische inhoud wilt creëren, maak dan een nieuw artikel aan op dezelfde manier als een normaal artikel en selecteert u niet een sectie of categorie maar in plaats daarvan de optie ongecategoriseerd in het uitklapmenu van de sectie en categorie.

Laatst aangepast (zondag, 10 augustus 2008 23:13)

 

Mijn MySQL database ondersteunt geen UTF-8. Heb ik een probleem?

Nee dat hebt u niet. Versies van MySQL lager dan 4.1 hebben geen ingebouwde UTF-8 ondersteuning. Echter, Joomla! 1.5 is voorzien van terugwaartse compatibiliteit en is in staat om UTF-8 op oudere databases te gebruiken. Laat de installatie alle instellingen voor haar rekening nemen en het is niet nodig enige aanpassingen aan de database te verrichten (karakterset, collatie, of enig andere).

Laatst aangepast (donderdag, 07 augustus 2008 09:30)

 
Meer artikelen...