Home Sectie blog

Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Waar is de FTP laag voor?

De FTP Laag staat bestands operaties toe (zoals het installeren van extensies of het updaten van het configuratie bestand) zonder alle mappen en bestanden schrijfbaar te moeten maken. Dit is een probleem geweest op Linux en andere Unix gebaseerde platformen in relatie met bestandsrechten. Dit maakt het leven van de websitebeheerder een stuk eenvoudiger en vergroot de veiligheid van de site.

U kunt de schrijfrechten van relevante mappen controleren door naar ''Help->Systeem informatie" te gaan en vervolgens in het submenu naar "Maprechten". Met de FTP laag ingeschakeld zelfs als alle mappen rood zijn zal Joomla! normaal functioneren.

Merk op: de FTP laag is niet vereist op een Windows host/server.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2008 21:27)

 

Slechts één editor venster! Hoe creëer ik "Lees meer..."?

Dit wordt nu geïmplementeerd door het invoegen van een Lees meer... tag (de knop bevindt zich onder de editor), een stippellijn verschijnt in het tekstveld welke de positie aangeeft voor de Lees meer.... Een nieuwe plugin zorgt voor de rest.

Vermeldenswaardig is dat dit geen negatief effect heeft op gemigreerde data van oudere sites. De nieuwe implementatie is volledig terugwaarts compatibel.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2008 19:29)

 

Kan Joomla! 1.5 gebruikt worden met PHP Safe Mode aan?

Ja het kan! Dit is een aanzienlijke verbetering van de veiligheid.

De Safe mode limiteert PHP om enkel acties uit te voeren op bestanden/mappen waarvan de eigenaar gelijk is aan die van PHP (dit is meestal 'apache'). Aangezien bestanden normaliter worden aangemaakt door ofwel een Joomla! applicatie ofwel via FTP toegang laat de combinatie van PHP bestandacties en de FTP laag toe dat Joomla! functioneert in PHP Safe Mode.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2008 19:28)

 

Wat is er gebeurd met de locale instelling?

Deze is nu gedefinieerd in het taal [taal].xml bestand in de taal metadata instellingen. Indien u problemen ondervindt zoals datums welke niet in uw taal worden weergegeven, kunt u het beste de gegevens van de locale tag controleren of indien nodig bewerken. Merk op dat meerdere locale instellingen mogelijk zijn en de host gewoonlijk de eerste accepteert welke herkend wordt.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2008 16:47)

 

Waarom gebruikt Joomla! 1.5 UTF-8 codering?

Nou... wat te denken van nooit meer te hoeven rommelen met coderings instellingen?

Ooit genoodzaakt om meerdere talen op een pagina of site weer te geven welke resulteerden in vreemde tekens?

Met utf-8 (een variant van Unicode) kunnen lettertekens (karaktervormen) van vrijwel alle talen weergegeven worden met een enkele coderings instelling.

Laatst aangepast (dinsdag, 05 augustus 2008 01:11)

 
Meer artikelen...